Velkommen til Bollandsmoen

Velkommen til Bollandsmoen

Publisert av Runar Kjøsen den 29.11.23. Oppdatert 08.12.23.

Et godt stykke innover skogen og fem kilometer fra europaveien ved tettstedet Ler, ligger Bollandsmoen Motorsportsenter – den ideelle arenaen for NMKs Landsfinale for juniorer i 2024.

 

På midten av 80-tallet var det mange aktive bilcross-førere i dalføret Gauldalen, som tettstedet Ler ligger i.  Ønsket om en egen motorklubb ble stadig sterkere og i 1985 ble det arrangert et møte hvor hele 60 stykk med det samme ønske møtte opp. 

 

Under møtet ble papirene signert, og prosessen var i gang. NMK Melhus fikk stiftelsesdatoen 23. januar 1986, og den samme datoen ble klubben tatt opp i Norges idrettsforbund. Dermed var klubben i gang og arbeidet med å bygge om den gamle søppelfyllinga til et moderne motorsportanlegg kunne starte.

 

I dag er anlegget heleid av arrangørklubben NMK Melhus, og har blitt et landemerke for motorsportinteresserte i hele Midt-Norge. På  området finnes det bane for bilcross, rallycross, crosskart, snøscooter og MX, noe som stadfester klubbens fokus på tilhørighet og stor takhøyde. 

 

Klubben tilbyr et stort og flott depot med store parkeringsområder og fine overnattingsmuligheter.  Klubben har kafeteria, flere kiosker, sanitæranlegg med innlagt vann, toaletter og dusj – det meste man trenger under ei helg som oser av grus og eksos.

 

NMK Melhus gleder seg til å se akkurat deg under neste års Landsfinale for juniorer – velkommen til Bollandsmoen!