Ørjan og hjelperne har bygd ny banetrasé

Ørjan og hjelperne har bygd ny banetrasé

Denne helgen er det klart for årets aller første løp på Bollandsmoen Motorbane, noe som betyr første test av en helt ny bilcrosstrasé. Her har Ørjan Dypdahl brukt mange timer sammen med gode hjelpere. 

Løpet som arrangeres denne helgen blir den første (og siste) muligheten for juniorførerne til å teste den nye bilcrosstrasèen før årets Junior-Landsfinale braker løs hos NMK Melhus i august. Det er også kvalifiseringsløp til Junior-Landsfinalen, noe som gjør det ekstra spennende. 

I flere måneder har Ørjan Dypdahl og hans hjelpere brukt mange timer på banen for å få alt på plass. Nå går du over en bakkekul og rett inn i en "blind" 90-graders sving etter startflata - grepene er tatt for å senke farta på banen, men vil nok også bidra til ekstra mye underholdning for publikum. 

Gode støttespillere

Ørjan har selv hatt regien på arbeidet, og vært "hjernen" bak prosjektet. Han skryter godt av gjengen sin. 

– Jeg er utrolig godt fornøyd med resultatet, og gleder meg til å se banen i bruk til helga, og må også si at jeg har fått god hjelp av Jørgen Høiseth, Håkon Simonsen, Tobias Johnsen, Petter Løkken og Ole Magnus Aarhaug, sier Dypdahl.

I tillegg til kompisgjengen som har jobbet på banen har lokale aktører bidratt stertk i prosessen. 

– Forset Grus har bidratt med masse og massetransport over lengre tid, i til tillegg til at de har lånt oss både hjullaster og gravemaskin. Eggen Maskin har stilt med to gravemaskiner til dugnaden vår, og for en service vi har fått! Utstyret har nesten vært på plass før jeg har lagt på telefon med dem. I tillegg har Cramo Utleie stilt opp når vi har hatt behov for noe, og lånt oss vals. Bilhjelp Trondheim har stilt opp med transport av utstyr og maskiner til og fra anlegget under hele prosessen. Slike samarbeid betyr utrolig mye for å få banen best mulig, avslutter Dypdahl. 

Denne helga og under Junior-Landsfinalen får dugnadsgjengen "betalt" for abreidet som er lagt ned når førerne skal benytte seg av den nye bilcrosstraéen.